Ale!

Wirkkala Milano I

59,00 

  • Mitat: 105 mm x 230 mm
  • Kokonaisteho: 1 x max 6 W LED
  • Valonlähde: E27
  • IP luokitus: IP 20
  • Paino: 0.59 kg
  • Johdon tiedot: 3 m, musta muovijohto
  • Kattokupin tiedot: musta kattokuppi

Varastossa

Osastot: , Avainsanat tuotteelle , ,

Kuvaus

Wir 105 E27 1 x max 6 W LED
Kansainvälisesti tunnustettu taiteilija Tapio Wirkkala (1915–1985) lukeutuu suomalaisen modernin taideteollisuuden johtohahmoihin ja arvostetuimpiin muotoilijoihin. Hän oli Milanon triennaalin moninkertainen voittaja, jolle myönnettiin Pro Finlandia -mitali vuonna 1955 ja akateemikon arvo vuonna 1972. Wirkkala suunnitteli useita klassikoksi nousseita esineitä, kuten Kantarelli-maljakon, seteleitä Suomen Pankille sekä Finlandia-vodkapullon. Vuonna 1959 suunniteltu geometrinen WIR-valonlähde mullisti täysin käsityksen perinteisestä hehkulampusta. Seuraavana vuonna tuote palkittiin Grand Prix’llä Milanon triennaalissa. Nämä palkitut, opaalilasista valmistetut polttimot inspiroivat Wirkkalaa luomaan useita valaisimia, jotka koostuvat erilaisista geometrisista lasi- ja metallielementeistä.

Lasikupuinen Wir 142 valaisin kantaa oman geometrisen monikulmiomuotonsa nimeä. Upea suupuhallettu lasikupu toistaa WIR-85-polttimon palkittua muotoa sulavasti. Wir 142 on osa Wirkkalan suunnittelemaa lasivalaisinkokoelmaa ja toimii erinomaisesti osana sisustusta ripustettuna sekä yksin että asetelmissa. Valaisin koostuu opaalilasisesta LED-valonlähteestä, värjätystä tai kirkkaasta lasisesta kuvusta sekä metallisesta mustasta/harjatun teräksen värisestä (kirkkaassa värivaihtoehdossa) valaisinpidikkeestä. Valaisimesta on saatavilla neljä eri värivaihtoehtoa: savunsininen, vihertävä harmaa, ruskea sekä kirkas. Pakkaus sisältää himmennettävän WIR-85-valonlähteen, lasikuvun, valaisinpidikkeen, mustan/läpinäkyvän (kirkkaassa väriversiossa) johdon, valaisinpistokkeen sekä kattokupin.

Suupuhalletuissa lasivalaisimissa on käsityönä tehtävään tuotantoon liittyviä luonnollisia ominaisuuksia. Kaikkia kuputyyppejä puhalletaan useamman lasinpuhaltajan toimesta ja jokaisella heistä on hieman toisistaan poikkeava tekniikka. Tämä tarkoittaa, että pienten lasikuplien, maltillisen aaltoilun sekä seinämäpaksuuden vaihtelun esiintyminen lasikuvuissa ovat hyväksyttyjä ominaisuuksia. On myös hyvä huomioida, että joissain valaisimissa väri saattaa vaihdella erän mukaan, sävy on riippuvainen lasin paksuudesta ja käsillä olevasta lasimassasta.