17 tammikuun, 2024 tekijältä Casalight Ei käytössä

Lancia kehävalaisimet

Kuinka valaista tehokkaasti wellness-tilasi

Hyvinvointitilojen integroimisesta kotiin on tullut viime vuosina suosittu suunnitteluratkaisu. Yhä useammat ihmiset päättävät luoda kotiinsa kuntosalitilan luomalla siihen tarkoitettuja huoneita tai kaivamalla pienen tilan autotalliin, koska terveellisempi elämäntapa on yhä tärkeämpi suuntaus.

Harjoitusalueen valaistuksen optimointi on avainasemassa motivoivan ja häiriöttömän ympäristön luomisessa. Valo on itse asiassa tärkeä tekijä tehokkaan ja turvallisen harjoittelun kannalta.

Päivänvalon aikana mahdollisesti tulevan luonnonvalon lisäksi on tärkeää tarjota myös lämmin, tasainen keinovaloyhdistelmä, joka ei rasita silmiä ja luo riittävän näkömukavuuden, mikä parantaa mielialaa ja keskittymistä harjoittelun aikana.

Voimistelualueen oikea keinovalaistus voidaan saavuttaa käyttämällä useita valopisteitä, jotka valaisevat koko harjoitusalueen epäsuorasti ja hajallaan ylhäältä päin ja jäljittelevät luonnonvaloa ja vähentävät varjoja. Valot olisi sijoitettava korkealle kattoon häiritsevien heijastusten ja häikäisyn välttämiseksi, ja samalla tila ja seinät olisi pidettävä vapaana välineille tai peileille.